Een heel fijn evaluatiegesprek

Gisteren had ik een gesprek met de leidinggevende van de afdeling. En ik kan met een heel fijn gevoel laten weten dat het helemaal top is gegaan. We hebben het over verschillende zaken rondom het werk besproken en op alle punten was ze erg tevreden. De patiënten reageren heel goed op mij en ik haal ze soms ook uit hun negatieve gevoel. Ik mag de mensen helpen met eten, waar ik de tijd en de rust voor kan nemen. Ik ben een toevoeging voor het team en iedereen is blij om mij te zien.

Lees meer »

Aangenomen op de afdeling Geriatrie

Vorige week Maandag had ik mijn evaluatiegesprek over de proeftijd op de afdeling Geriatrie. Het was wel een spannend moment. Je hoort wel dat je het goed doet, maar de bevestiging krijgen, is natuurlijk waar je dan op zit te wachten. Heel fijn dat ik heb kunnen laten zien, dat ik met mensen om kan gaan en het goede bied op het moment dat het nodig is. Ik krijg de vrijheid om te doen wat ik denk dat nodig is. Ik kan dus vol trots zeggen. Ik heb een nieuwe baan. Ik ga mijn volle inzet geven aan de plek waar ik ben aangenomen. Een groot voordeel van dat ik hier nu werk is dat ik er zelfstandig met de rolstoel heen kan rijden. Hierdoor ben ik minder afhankelijk van anderen

Lees meer »

klaar voor een nieuwe uitdaging.

Waar moet ik dit verslag beginnen, misschien eerst even een blogje terug. Ik schreef toen dat ik bezig was met werk zoeken en dat ik al bij de bbs kan beginnen voor 3 dagdelen in de week, dat was al heel wat en daar was ik al super blij mee, maar nu ook nog voor de rest van de tijd Vrijwilliger op de geriatrie afdeling van het jbz, dat is fantastisch. Dat geeft mijn leven weer een doel. Ik laat het corona leven achter me en begin aan een nieuw avontuur.

Lees meer »

op bezoek op mijn werk

Gisterenmiddag was het eindelijk zover. Het weer stond toe om naar Boswijk te rijden. Ik werd 's morgens wakker en ik was gewoon een beetje zenuwachtig. Het is nu 3 maanden geleden dat ik heb gewerkt. Ik wilde heel graag zelf zien hoe het ervoor stond. De afspraak stond al eerder gepland, maar wegens het weer de eerste poging af moeten zeggen.

Lees meer »

Dag lieve mimi

Afscheid nemen in deze tijd is iets heel raars. De laatste keer dat ik je zag was ik gewoon aan het werk.  Niets vermoedend gaf ik jou drinken. Niet wetende dat dat de laatste keer was dat ik je zag.

Lees meer »

Handmassage maakt zoveel los

Ik ben een vrijwilliger die heel veel verschillende dingen doet op het werk. Van alles wat onderdeel is in mijn werk komt voorbij in deze blogs. Vandaag schrijf ik graag over het effect van een handmassage bij iemand met dementie. Handmassages geef ik ook p mijn werk en ik zie heel vaak wat een positief effect dat heeft. Ik neem jullie even mee ineen mooi moment in mijn werk waarbij de handmassage het gewenste effect heeft. Lezen jullie mee.

Lees meer »

aanvoelen wat de bewoner nodig heeft

Ik kom na mijn krantenrondje aan op de woning. Ik breng de krant naar de bewoner die er echt op zit te wachten. Ze is zoals altijd weer blij dat ze weer leesvoer heeft en kan weer gaan puzzelen. Ik rijd terug naar de keuken, ga naast mimi zitten om haar zoals altijd te helpen met eten. Echt ons momentje samen en ze eet erg goed. Ze is helder en kijkt me met grote ogen aan.

Lees meer »

Dankbaar voor mijn werk

Vandaag zoals de hele week weer gewerkt. Boswijk voelt als een heel fijn huis met allemaal bijzondere mensen. Wat ben ik nog steeds iedere dag dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van dit fantastische huis en mag zorgen voor de vele bijzondere bewoners die dit huis rijk is. Ik werk hier nu ruim 8 jaar en vind het iedere dag weer bijzonder mooi in die ongeorganiseerde chaos, want soms is het dat wel een beetje, om dan de mensen weer de rust te kunnen bieden die ze op dat moment nodig hebben.

Lees meer »

Een ochtend bij de sfeermuziek

Voordat de activiteit begint staat er al rustgevende sfeermuziek op. De mensen druppelen langzaam binnen en krijgen een kopje koffie of thee. Ik zit in een hoekje en wordt vriendelijk begroet door Dhr B.

Lees meer »