Sarah is ouderenpsycholoog en gespecialiseerd in de omgang met mensen met een vorm van dementie. Samen met haar moeder en broer maken zij een theatervoorstelling over hoe om te gaan met de persoon met dementie.

Meer info over de familie en hun voorstellingen vind je op www.dementieintheater.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Jij bent toch mijn dochter
geschreven door Sarah Blom

Dit boek is echt een aanrader als je werkt met mensen me een vorm van dementie. De situaties die worden omschreven zijn hele herkenbare situaties. Een verhaal wat me iedere keer weer iets doet, als ik terug denk aan het moment dat ik het las, was het stukje over een mevrouw die graag de tafel voor 2 personen gedekt wil hebben. Zr dineert dan met haar spiegelbeeld wat ze ziet als iemand anders. Geweldig! Dat hoofdstuk heet Een romantisch diner voor 2.

 

 

Hoe Sarah hierin de dingen beschrijft, het is alsof je zelf in die kamer staat en het van heel dichtbij mee mag maken. Echt heel erg mooi en ontroerend om te lezen.

 

Je leest tussen de regels door ook echt de liefde die ze heeft voor haar vak.

Doordat er bij ingewikkelde situaties een stappenplan zit zie je de oplossing in je verbeelding ook voor je.  Daardoor is het duidelijk en overzichtelijk om er iets van te begrijpen.

 

Door het lezen van dit boek heb ik weer wat nieuwe handvatten gekregen voor het werk wat ik doe.

 

Er staat ook een verhaal in van een man en een vrouw die echt behoefte hebben aan samen zijn en daaruit haal je ook een goede oplossing.

 

Zo zijn er nog tal van voorbeelden die ik kan geven, maar ik denk dat als je het zelf leest er meer aan hebt.

 

Twijfel je of je het boek wil lezen, dat hoeft niet. Lees het en leer van iemand met heel veel kunde hoe je met de situaties omgaat.