mijn werk

Ik ben zelf natuurlijk ook een vrijwilliger in de zorg. De zorg is heel breed, maar ik heb gekozen voor vrijwilligerswerk met mensen met dementie. Ik werk 4 dagen in de week bij park Boswijk in Vught. Dit is een hele fijne werkplek waar ik en mijn beperking volledig geaccepteerd worden. Dat is erg prettig en ook erg belangrijk om het werk goed te kunnen uitvoeren. De rolstoel wordt vaak niet meer gezien en ik ben gewoon een collega als iedere andere collega.

Iedere morgen breng ik de krant rond. Op dit moment samen met een bewoner, zodat zij ook een zinvolle activiteit heeft

Ik weet voor de hele week wat ik mag doen. Het is erg divers. Het contact met de bewoners is voor mij het belangrijkste. Dit maakt mijn werk heel waardevol. Een glimlach op iemands gezicht zegt zoveel. Ik vind een dag een zinvolle invulling geven voor een bewoner het mooiste wat er is. De dankbaarheid die je van de familie mag ontvangen vind ik ook iets heel bijzonders, Soms is de band zo intensief met de bewoner dat je de familie vanzelf dan ook beter leert kennen. Dat maakt dat het voor mij heel bijzonder werk is.

Ik ondersteun ook bij de activiteiten die het huis organiseert. Ook dat is eigenlijk iedere week hetzelfde. De activiteiten die ik mee begeleid zijn de kerkdienst op de maandagmiddag en op vrijdagmiddag de bingo. Dit zijn activiteiten die georganiseerd worden voor alle bewoners van het huis. Bij de kerkdienst is het mijn taak om te zorgen dat de mensen blijven zitten en de dienst blijven volgen. Na afloop van de dienst drinken we nog iets met zijn alle en dan worden de mensen weer naar huis gebracht. bij de bingo is het mijn taak om de mensen te helpen bij het aankruisen van de getallen en samen een gezellige middag te hebben. Na afloop van de bingo krijgen ze nog een drankje, een advocaatje of appelsap chocomel of pilsje en ook dan worden de mensen weer terug naar de woning gebracht.

Voor meer informatie over de werkplek waar ik werk kun je terecht op de facebook van Boswijk
Op de pagina staan ook weleens vacatures voor vrijwilligers. Dus kom je uit de buurt van Vught en vind je het leuk om bij ons vrijwilligerswerk te komen doen, neem dan een kijkje en wie weet wat boswijk voor je kan betekenen.

Ik hoop dat ik hier nog vele bijzondere dingen mag meemaken.