Mijn naam is Manon van den Heuvel, ik ben 27 jaar en woon in Utrecht. Ik heb HBO Personeel & Arbeid gestudeerd en daarna heb ik gewerkt als recruitment consultant. Ik hielp mensen met een beperking aan het werk. Hier had ik heel erg veel plezier in. Begin 2018 ben ik gestopt met werken, omdat dit fysiek niet meer haalbaar was voor mij en omdat ik meer tijd en aandacht aan mijn fysieke conditie moest gaan besteden. Sindsdien doe ik vrijwilligerswerk als vlogger voor Nationale Vereniging de Zonnebloem en maak ik video’s en blogs over leven met een beperking op mijn eigen website en YouTube-kanaal. Dit is mijn grootste hobby. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn en een concept te bedenken voor een video en dat daarna zelf helemaal uit te werken. Daarnaast houd ik van shoppen, uit eten gaan en leuke dingen doen met vrienden en familie.

 

Door een auto ongeluk samen met mijn vader op 24 december 1996 heb ik hersenletsel opgelopen. Dit houdt in dat het gedeelte van mijn hersenen dat de motoriek in mijn lichaam aanstuurt is beschadigd. Motoriek heeft betrekking op alles: bewegen, spraak, ademhaling, evenwicht. Dus eigenlijk is alles een klein beetje aangetast. Daarom ben ik sinds het ongeluk afhankelijk van een rolstoel. Daarnaast heb ik ook cognitieve beperkingen overgehouden aan het ongeluk, zoals een vertraagde informatieverwerking, moeite met concentreren en snel overprikkeld en daardoor snel vermoeid.

 

Voor de Zonnebloem maak ik video’s voor hun project Onbeperkt Eropuit. Met dit project geeft de Zonnebloem verbeteradvies aan vrijetijdslocaties op het gebied van toegankelijkheid, omdat ze willen dat nog meer mensen met een beperking kunnen genieten van een dagje uit. Het verbeteradvies komt tot stand door de resultaten van een belevingsonderzoek door mensen met een beperking (de zogenaamde mysteryguests) zelf en door een technische keuring door medewerkers van de Zonnebloem. Zelf ben ik ook een keer op pad geweest als mysteryguest (zonder camera). Maar als vlogger ga ik iedere maand op pad naar een andere vrijetijdslocatie en maak ik een video over de toegankelijkheid en mijn beleving van een dagje uit. Dit vind ik super leuk om te doen! Samen met de projectleider bepaal ik naar welke locaties ik dit jaar ga en vervolgens maak ik zelf een planning wanneer ik waar naartoe ga en wie er met mij meegaat. De projectleider vraagt dan toestemming aan de vrijetijdslocatie om te filmen. Het monteren van de video doe ik zelf en dit kan gewoon vanuit huis. Een paar keer per jaar ga ik langs op het hoofdkantoor van de Zonnebloem om te evalueren en om nieuwe plannen te maken.

 

De samenwerking met de Zonnebloem ervaar ik als erg prettig. Toen we nog in de kennismakingsfase zaten, moest ik wel een beetje wennen aan het werken met een non-profit organisatie, omdat ik altijd in het bedrijfsleven gewerkt heb. Daar ging alles veel sneller. Op dit moment past de Zonnebloem super goed bij mij als persoon en bij mijn leven hoe het er nu uitziet. Ik mag zelf bepalen wanneer ik tijd en energie heb om te werken en wanneer het niet gaat, is dat niet erg. Dat is heel erg fijn!

 

Ik ben heel erg blij met mijn vrijwilligerswerk als vlogger! Zelf houd ik al 8 jaar een blog bij over leven met een beperking op mijn eigen website www.manonvandenheuvel.com en sinds een aantal jaar maak ik ook video’s over op mijn eigen YouTube-kanaal. Door het werken voor de Zonnebloem heb ik geleerd hoe ik nog beter video’s kan monteren en deze ervaringen kan ik gebruiken om nog betere video’s te maken op mijn eigen kanaal.

 

Met mijn blog en social media kanalen wil ik andere mensen laten zien wat het leven met een beperking inhoudt. Ook deel ik tips hoe je het leven met een beperking af en toe net iets leuker of makkelijker kunt maken. Ik hoop dat ik voor andere mensen met een beperking een online vriendin kan zijn waar zij inspiratie, herkenning en steun uit halen. Ik vind het geweldig wanneer mensen met een beperking elkaar steunen in wat ze doen en ik vind het belangrijk dat mensen zich gezien voelen. Als je een beperking hebt, heb je soms (misschien wel: vaak) het gevoel dat je buiten de maatschappij valt, maar ieder mensen is mooi en waardevol op zijn of haar eigen manier. Ik hoop dat ik dat aan mensen mee kan geven.

Website: www.manonvandenheuvel.com

Instagram: www.instagram.com/manonvdheuvel91

Facebook: www.facebook.com/manonvdheuvel91

Reactie plaatsen

Reacties

Chris
4 jaar geleden

Hallo Manon,
Mooi en interessant hoe jij je via social media inzet voor de mindervalide medemens. Mijn vrouw is in 2018 van de trap gevallen en daardoor een hoge dwarsleasie opgelopen. We blijven beiden positief en willen ons leven voor zover dat kan zo normaal mogelijk voortzetten. We bezitten een tweede huis in midden Zweden en willen hier volgend jaar graag weer heen. Dit is alleen mogelijk door te gaan vliegen. Ik zag op jouw Youtube kanaal een filmpje over het gebruik van de Easy Travel Seat. Zou graag van je willen weten hoe dit bevallen is en waar we deze Easy Travel Seat eventueel kunnen aanschaffen, en zijn er ook verschillende maten in.
Hoop van je te horen.

Met vriendelijke groet,
Chris en Marion Slegt
0653866901