Cynthia Amelsbeek (47) zet zich in als vrijwilliger, omdat ze uit eigen ervaring weet hoe waardevol het contact met hen is: ‘Ze laten je ontspannen, wanneer je dat hard nodig hebt.’

 

‘CliniClowns zijn er als je ze nodig hebt’

 

HOE MAAKTE JE KENNIS MET CLINICLOWNS?

“Mijn dochter Kayleigh (17) lag de eerste jaren van haar leven vaak in het UMC Amsterdam. Ze had ongerijpte longen, een open gehemelte, bloedende darmen, ernstige reflux en epilepsie. En soms stopte ze zomaar met ademen. Ik was altijd bij haar. In die periode ontmoette ik voor het eerst de CliniClowns. Ik hoefde ze niets uit te leggen; ze keken naar me en snapten het. Ze gaven Kayleigh en mij oprechte aandacht en daar genoot ik enorm van.”

 

WAT IS JE BELANGRIJKSTE MOMENT MET DE CLOWNS?

“Kayleigh mocht in 2012 zingen tijdens CliniClowns in Concert. Clown Sjappoo begeleidde haar op gitaar, dat was geweldig! Drie jaar geleden kreeg Kayleigh te horen dat ze een kwaadaardige tumor had. Ze was helemaal overstuur en precies op dat moment liep Sjappoo over de ziekenhuisgang. Hij kwam bij haar zitten en was samen met haar verdrietig. Door hem werd ze weer rustig. Dat moment zit voor altijd in ons hart.”

 

WAAROM BESLOOT JE JE IN TE ZETTEN?

“Na een ongeluk in 2011 raakte mijn linkerbeen gedeeltelijk verlamd. Mijn werk als huwelijksfotograaf ging niet meer en ik besloot toen bij te dragen aan alle mooie dingen die CliniClowns doen. Inmiddels werk ik als newborn fotograaf en op mijn vrije zondag ben ik geregeld gastvrouw in het CliniClowns College. Iedere twee weken verzorg ik ook de online activiteiten voor CliniClowns.”

 

WAT MAAKT HET WERK ZO WAARDEVOL?

“Dat ze er voor je zijn op momenten dat je ze hard nodig hebt. Soms ben je zó verdrietig en dan lukt het ze toch je te laten ontspannen en lachen. Dát is de kracht

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.