SBS 6 komt vanaf maandag 27 juli met de prachtige nieuwe documentaireserie Het zal mij een zorg zijn. In deze serie bezoeken programmamakers Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen Ouderenlandgoed Grootenhout in Noord-Brabant. Op deze bijzondere zorgboerderij wonen mensen met dementie.

Geluksmomenten
Ouderenlandgoed Grootenhout heeft kwaliteit van leven als één van de belangrijkste prioriteiten en werkt volgens een bijzondere visie. De werknemers van de zorgboerderij proberen de bewoners zo veel mogelijk geluksmomenten te geven door herinneringen nieuw leven in te blazen en de dementerende de kans te geven om hun zorgen opzij te zetten. Het landgoed bevat diverse knusse woonruimtes, die samen als het ware een klein en overzichtelijk dorp vormen.

Menselijke kant
Ten Hove en Meeuwsen leren de bewoners kennen zoals ze nu zijn, maar krijgen ook een kijkje in hun verleden. Verder laten ze zien hoe het dagelijks leven er op de zorgboerderij aan toe gaat en ervaren ze hoe het is om zorgverlener te zijn. Hierbij schromen ze niet om de ontroerende en schrijnende kanten van dementie te laten zien, maar het is vooral de menselijke kant die in beeld wordt gebracht.

Kijk je ook vanavond naar het programma om half 10 op sbs6