Humans publieke tribune komt ditmaal vanuit zorginstelling Laurens, locatie Maasveld, een van de grootste zorginstellingen in Rotterdam. In het publiek onder anderen mantelzorgers, patiënten, een specialist ouderengeneeskunde, sociaal werkers, casemanagers dementie en thuiszorg-medewerkers. Zij leggen hun persoonlijke verhalen en vragen voor aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 
Eén op de vijf Nederlanders krijgt te maken met dementie. Vanuit het idee dat het leuker is voor de mensen maar ook vooral goedkoper moeten we steeds langer thuis wonen, ook met dementie. Maar kan dat wel? De toenemende vergrijzing en de daarmee gepaard gaande toename van dementie zorgen voor grote problemen en de huidige maatregelen schieten veelal tekort. Vooral mantelzorgers voelen zich steeds vaker alleen staan. De zorg voor hen schiet tekort en het is haast onmogelijk om wegwijs te raken in alle regels.

Aan presentator van het Human-programma 'De publieke tribune' Coen Verbraak de taak om de wereld van minister De Jonge met die van de publieke tribune te confronteren. Niet voor een klassiek debat, maar om te komen tot een echt gesprek, tot een zoektocht naar waardevolle inzichten en - wie weet - oplossingen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.