het werk loslaten

Gepubliceerd op 2 augustus 2019 om 14:47

Vakantie hoort erbij als je werkt, dat geld ook voor mij. Maar als je 4 dagen in de week werkt is het soms wel lastig om het werk dan los te laten. Zo is dat nu deze keer ook voor mij een opgave. Maar ik weet zeker dat het nu gaat lukken met de afspraken die zijn gemaakt.

 

Het werk loslaten is vooral voor mensen in de zorg regelmatig een hele opgave. Je zet je met hart en ziel in voor je bewoners. Als er dan iemand slecht ligt voor je op vakantie gaat wil je meestal toch wel weten hoe het afloopt.

Ik ben ook van mening dat als je met mensen werkt je dat niet kan doen zonder een band op te bouwen. Een kleine of grote, maakt niet uit. Iedere band is er eentje en hoe sterk die is, dat bepaal je samen.

 

Ik heb dus met een bewoner op een woning waar ik werk een hele sterke band. Nu dat ik vakantie heb zal ik haar en het werk even los moeten laten. Vlak voor mijn vakantie is haar beleid aangepast en aangezien het er niet naar uitziet dat er in mijn afwezigheid iets schokkends met haar gaat gebeuren, vond ik het toch wel even tijd voor een gesprek met mijn collega over haar. Ik heb aangegeven dat ik het fijn vind wel te horen als ze hard achteruit gaat of als ze komt te overlijden., ze me dan een plezier doen om me toch op de hoogte te brengen.

We gaan ervan uit dat het niet nodig is. Maar het is prettig te weten dat ik op de hoogte wordt gehouden als dat nodig is.

 

Inmiddels ben ik al aardig in de vakantiestemming aan het raken en heb ik er zin in om het watersporteiland Robinson Crusoe Sailwise weer een week onveilig te maken.

 

Voor iedereen in zorgland een hele fijne vakantie.

En je weet het hé, laat het werk los voor zover dat mogelijk is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.