Herdenkingsboek vol met mooie mensen

Gepubliceerd op 14 juli 2019 om 20:26

Ik heb in de afgelopen jaren een herdenking boek bijgehouden van mensen waar ik mee heb gewerkt en ook een echte band had. Dit boek is van de week aan een eind gekomen. Dit vind ik een hele mooie reden om er een blog over te schrijven.

 

Met iedereen in dit boek heb ik iets bijzonders gehad, anders komen ze niet in het boek.

 

Zo staat er een verhaal in van een vrouw die doof is en waarmee mijn band heel sterk was. Ik heb bij haar laatste dagen van haar leven aan het bed gezeten en haar bijgestaan. Aan de familie schreef ik een mooie brief waarin ik beschreef wat zij voor mij betekend heeft. Daarop kreeg k als antwoord dat ze graag wilde dat ik bij de uitvaart was. Dit heb ik natuurlijk ook gedaan.  Als je die keuze maakt moet de band wel heel sterk zijn geweest, ik kan je vertellen, dat was ook zeker zo.

 

Een andere dame bij wie ik ook op de uitvaart was, was een hele lieve dame waarbij ik handmassage deed en die mijn bezoek heel erg op prijs stelde. Voor haar begrafenis schreef ik een gedicht die ook op haar uitvaart werd voorgedragen. Ook hier was de band heel sterk.

 

Zo staat er ook een verhaal in over Joop. Een kerel waar mee ik heel veel plezier had.

Wij hadden lol om niets, maar lagen dubbel met elkaar. Ik gaf hem handmassages en hield hem gezellig gezelschap.

 

Bij heel veel mensen schrijf ik ook een gedichtje zoals bij de eerste vrouw die ik beschrijf. Haar gedicht is ook met haar mee gegaan.

Door het na het overlijden op te schrijven, helpt ook bij de verwerking ervan. Ook schrijf ik de familie vaak nog een kaartje om ze te bedanken voor het vertrouwen dat ik voor hun vader of moeder heb mogen zorgen. Vaak krijg ik dan nog een mooi bedankje terug

In het boek staan 78 mensen beschreven, die allemaal iets voor me betekend hebben, de een wat meer dan de ander, maar in allemaal heb ik heel veel liefde en geduld gestoken.

 

Door wat ik meegemaakt heb met de man of vrouw op te schrijven is de verwerking van het feit dat hij of zij er niet meer is, voor mij op deze manier minder zwaar.

 

Wat doen jullie om het feit dat mensen overlijden voor jou dragelijk te houden. Laat  het me weten

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.