een mooie rolstoeldansmiddag op Boswijk

Gepubliceerd op 8 juli 2019 om 20:20

Hallo Allemaal

Ik ben Anja van Wijk 30 jaar en mag een verslag schrijven over de oudhollandse dansmiddag op Park Boswijk die mogelijk is gemaakt door het Dela Goededoelenfonds.

 

Hoe het allemaal begon:

Ik zat gewoon een keer door mijn mail te kijken toen ik een mailtje aantrof van een voor mij onbekende dame. Ene ingrid. De naam zei me niet veel maar toen begon ik de mail te lezen en ging er meteen een lampje branden.

 

Ze schreef dat ze familie was van een meneer die op boswijk woonde. De familie was mij dankbaar dat ik deze meneer verblijde met mijn bezoekjes en merkte dat het hem goed deed. Daarom wilde ze iets voor mij en boswijk doen. Ze gaf aan dat ze mij op wilde geven voor het Dela Goededoelenfonds. Of ik daar interesse in had. Ik las de mail nog eens en nog eens en in overleg met mijn ouders ging ik in gesprek met Boswijk.

 

Om een lang verhaal iets korter te maken ging Boswijk ermee akkoord. Ingrid vulde de papieren in en we kregen een mooi bedrag om te gebruiken voor de activiteit. namelijk 650 euro. Het was nu dan de bedoeling dat ik samen met mijn werk een activiteit ging verzinnen wat ten goede kwam aan Boswijk. Die activiteit was zo verzonnen. Het werd een oudhollandse dansmiddag. Ik zit op rolstoeldansen en ik heb samen met de dansleraren deze middag tot een succes gemaakt

 

Er werd ook aan mij gevraagd of ik een filmpje wilde maken voor het goede doelenfonds. Ook daar stemde we mee in.

 

De oud hollandse dansmiddag

Ik was al op tijd op Boswijk want er moest nog een laatste stukje gefilmd worden voor het filmpje en dat zou het rolstoeldansen worden. Er woont een mevrouw waarvan de achtergrond is dat ze professioneel danseres is geweest. Deze mevrouw is in heel het fimpje te zien maar ook kun je zien wat het dansen met haar doet.  Ik ging haar samen met de dansleraar ophalen en het mooie was dat er nog herkenning was. Ik zag aan haar gezicht dat er herkenning was en dat was al zo mooi om te zien. Ze had een hele mooie dansjurk aan. We gingen met haar naar de zaal. De dansleraar zette muziek op en daar was haar stralende glimlach weer. Wat genoot ze van dit moment. Ze heeft 2 dansen gedaan. Daar kreeg ik wel even positieve tranen in de ogen van het intense geluk wat iemand kan hebben.

Daarna heb ik nog wat laten zien. De tijd vloog om en voor we het wisten begon de echte activiteit. Er werd verteld hoe deze middag tot  stand was gekomen en toen begonnen we met dansen. Ik begon met een engelse wals en daarna stal deze mooie dame de show. Er werd luid geapplaudisseerd voor haar. Toen was het tijd voor dat er mensen uit de zaal kwamen om een dansje te maken.  


Dit werd met heel veel plezier gedaan. Het genot en de blijdschap van de mensen was zo aanwezig dat het een fantastische middag werd. Er werd luidkeels meegezongen met de bekende liedjes van vroeger en een heuse polonaise heeft ook plaatsgevonden. Wat was dit een bijzondere middag. Het gevoel van intense dankbaarheid en blijdschap dat ik dit voor de mensen heb mogen doen voelt zo bijzonder.

 

Met het geld was er versiering gekocht, hapjes en drankjes geregeld en een polleroid camera aangeschaft. Er lagen heuse LP’s op de tafels en heel veel bewoners gingen met zo’n foto van zichzelf naar huis.

 

Ik wil Marga en Bouwe van Rijswijk bedanken voor de tijd en de energie die ze erin hebben gestoken. Rolstoeldansen Rock’nRolling

Ik wil het Dela Goededoelenfonds hier hartelijk voor bedanken. We kijken terug op een hele mooie middag.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Lizette
5 jaar geleden

Het was een top middag