Vrijwilligersacademie voor mij enorm waardevol.

Gepubliceerd op 7 april 2019 om 10:46

Deze week is weer de week van de vrijwilligersacademie073. Een academie voor vrijwilligers die iets bij willen leren op het gebied van zelfkennis of iets bijleren over het vrijwilligerswerk wat je doet. Op allerlei vlakken kun je iets leren. Ik zie de week als een leerzame week waar je ook de kans krijgt om nieuwe contacten op te doen.

 

Ik ben bijna ervaringsdeskundige op het gebied van de academie want ik kom er al een aantal jaar. Ik denk dat ik nog maar 1 keer de academie heb overgeslagen omdat er op dat moment niets voor mij tussen zat wat aansloot bij mij.

 

Ik heb al verschillende workshops meegedaan waar ik echt wijzer uitkwam. Zo heb ik aan succesvol dementeren meegedaan, hierin krijg je handvatten hoe je om moet gaan met dementie en krijg je uitleg over hoe het werkt in het brein.

 

Ik heb meegedaan aan Hoe ga je om met eenzaamheid. Ik heb een poëzie poster gemaakt.

 

Ik heb meegedaan aan graankorrels. Deze ging ook over dementie en hoe dat er dan aan toegaat in je hoofd. Degene die de uitleg gaf had echt passie voor haar werk en je bleef naar haar luisteren.

 

Mijn ervaring met de vrijwilligersacademie is dus echt alleen maar positief. Deze blog schrijf ik nu omdat de week morgen weer van start gaat voor de regio den bosch en omstreken.

 

Ook dit jaar ben ik weer van de partij en hoop ik weer nieuwe contacten op te doen en van elkaar te leren.

Ik hoop ook dat deze blog ervoor zorgt dat er meer verhalen over de academie op de site worden geplaatst.

 

Ik ben zo nieuwsgierig naar verhalen daarover en hoop dat er nu meer verhalen gedeeld gaan worden over de ervaringen met een vrijwilligersacademie

 

Ik ga zelf ook dit jaar weer deelnemen dus er volgt van mij zeker weer een blog over hoe ik het dit jaar ervaren heb.

Ben je vrijwilliger en wil je ook meedoen aan de vrijwilligersacademie bij jou in de buurt informeer dan bij je werk naar de mogelijkheden, maar ik raad het iedere vrijwilliger aan, je wordt er altijd wijzer van.

Liefs Anja

 

Reactie plaatsen

Reacties

Lizette
5 jaar geleden

Trots op mijn dochter