Bingomiddag

Gepubliceerd op 23 maart 2019 om 10:21

Het is vrijdagmiddag rond de klok van 2 uur als ik  naar de tafel rijd waar de bingovrijwilligers aan de koffie zitten voordat de bingo begint. Ik schuif aan en vraag om een kopje thee. Deze wordt ingeschonken en we praten over van alles en nog wat. Meestal is er een ruilclubje van dingen die je in de supermarkt kan sparen. Ik zie dat altijd met veel plezier gebeuren.

 

Ondertussen loopt de ruimte vol met enthousiaste bewoners die weer een kansje wagen op het winnen van een prijsje. Zo ook woning 4, deze woning is een tijdje mijn vaste woning geweest en bij de bingo schuif ik graag aan bij deze mensen. Er is een meneer best wel op me gesteld. Ik ga naast Dhr k zitten en geef hem iets te drinken. De prijzen staan op tafel uitgestald en de mensen bij ons aan tafel hebben er zin in. Na nog even een tijdje gewacht te  hebben start de bingo.

 

Ik kijk samen met Dhr k naar de getallen op de kaart. Ik zeg nog een keer het getal wat genoemd en zijn ogen zoeken naar het juiste getal. Ik wacht tot hij met zijn vinger wijst zodat hij zelf het getal gevonden heeft en zet een kruisje door het genoemde getal. ondertussen spoor ik Dhr aan om een slokje te drinken.


We zitten in de buurt van bingo, maar het is ons niet gegeven terwijl er bij ons aan tafel wel een prijsje gegeven wordt. Als de bingo af is gelopen krijgen de mensen allemaal nog een advocaatje of ander drinken en na afloop brengen we de mensen altijd terug naar de woning. Ik vraag of Dhr met mij mee wil lopen naar huis. Hij staat op pakt mijn hand en gaat mee terug naar de woning. Als we op de woning arriveren moet ik weer weg naar de taxi. Bij het afscheid krijg ik altijd een kus op mijn wang als ik weg ga. Deze keer ook, maar hij wilde nog een eindje met me meelopen om me uit te zwaaien. Ik stem daarmee in en loop met dhr naar de uitgang. Ik rijd de sluis in en zeg tegen hem dat hij naar links moet om weer naar huis te lopen. Wederom krijg ik weer een kusje als dank.  Ik rijd een beetje verder de sluis in en wacht tot de deur dicht is. In de beleving van dhr ben ik weg. Hij loopt terug naar de woning en ik rijd terug om mijn jas te halen en ook naar huis te gaan.

 

Wat heb ik toch dankbaar werk. Als je op deze manier iemand een goede middag kan geven is mijn hele dag meer dan geslaagd.

 

Liefs Anja

Reactie plaatsen

Reacties

Lizette
5 jaar geleden

Wat mooi en dankbaar werk
Dikke kus mama.