Mijn belevenissen op de vrijwilligersacademie

Gepubliceerd op 25 april 2019 om 19:16

Ik neem jullie graag mee in mijn belevenissen van de vrijwilligersacademie073 in de week van 8 tot 11 april. Ik deed mee aan 3 workshops waarvan 2 achter elkaar op de dinsdag. en op de donderdag een lezing over werken vanuit je hart.

Ik deed mee aan positieve gezondheid. Nadat je een klein voorstelrondje hadden gedaan moesten we in groepjes van 4 personen omschrijven wat positieve gezondheid in onze ogen was. Nadat we dat hadden opgeschreven keken we naar een filmpje van over mijn lijk. We keken naar het verhaal van Eveline Het eerste filmpje was aan het begin van haar ziek zijn. Toen het filmpje afgelopen was, moesten we beoordelen hoe positief ze omging met haar ziekte. Ze was toen nog positief en zag ze het leven nog zonnig in. Later zagen we het filmpje aan het einde van haar leven. Ook toen moesten we beoordelen en dat was toen een heel stuk minder. Na de moesten we op het symbool gaan staan waar we ons het beste bij voelde. Nog iets later gingen wij onze toestand van dat moment uitvinden en dat mocht je dan weer met elkaar verbinden. Doel van de middag was dat je op een leuke manier inzicht kreeg in je gezondheid. Het was leuk om een keer te ervaren.

De 2de workshop was omgaan met dilemma's Deze workshop was gericht op dilemma's op je werk gericht. Als ik naar mezelf kijk in de privésfeerrijd ik nog weleens tegen dingen aan. Ik had een dilemma aangedragen van een mevrouw die continu naar de buitendeur loopt. Hoe ga je daarmee om?

1 Eerst ga je formuleren waar het probleem zit
2 Wat ga ik er aan doen.
3 praat er met je collega's over

We gingen er wat dieper op in maar kwamen niet tot een oplossing. Later gingen we bij elkaar zitten om nog dilemma's en ervaringen uit te wisselen. Het was leuk om deze workshop  mee te maken.

De 3de en laatste workshop was een lezing over werken vanuit je hart. Een interessante lezing hoe het beste vanuit je hart kan werken. De lezing werd gegeven door Leon van der Zanden Hij vertelde op een leuke manier door een verhaal te vertellen hoe je het best vanuit je hart kan werken. Het was een erg leuke avond.

 

Zoals je nu kunt lezen heb ik het wel naar mijn zin gehad. Ik ben nog op zoek naar meerdere verhalen van die week dus wil je iets delen? Laat het weten door het mailen van je belevenissen.

Liefs Anja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.