En dan sta je in de krant

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 08:32

“En dan sta je in de krant”.

 

Met deze woorden ontving ik een bericht via LinkedIn…...,van een relatie van mij.

Nieuwsgierig geworden opende ik de pagina want de relatie en ik hebben vaak contact. Het betrof een artikel over de zorg in het oosten van het land, met de sneeuwperiode van nu. Een Thuiszorgaanbieder is in deze regio actief. Maar hoe komen de dames/heren verpleegkundige en verzorgden bij hun cliënten. Sommige cliënten wonen erg veraf en zijn heel moeilijk te bereiken, ook als er geen sneeuw ligt. De organisatie deed een oproep via sociaal media aan eigenaren met een 4wd auto vermogen, om de medewerkers bij hun cliënten te brengen. De oproep werd snel beantwoord onder andere door de relatie die ik ken.

Ook boeren gingen meehelpen en brachten medewerkers naar hun cliënten. Sommige hulpverleners besloten zelf de tractoren te besturen. Heel gaaf.

Vrijwilligers in deze regio gaan ook op bezoek bij deze cliënten. Ook deze dames/heren maken soms gebruik van een tractor..

Wat ook leuk is: is dat boeren met hun tractor ook kinderen naar school helpen. Eén boer op zijn tractor rijdt voorop en trekt zeven kinderen op sleeën als een treintje achter zich aan.  

Hoe cool is dit. Mensen zijn er echt voor elkaar. Gelukkig maar, want ook dit gebeurd……

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.