Rust zacht lieve Marc de Hond

Gepubliceerd op 5 juni 2020 om 17:19

Wat een nieuws werd er gisteren rondom jou bekend gemaakt. Ik ben er wel van slag van. Ineens ben je er niet meer en heb je toch onverwacht de strijd tegen de kanker verloren. Onderstaande stuk schreef ik al op facebook. Ik vind dat dat ook wel even past op mijn website en daarom deel ik hem hier ook. 

Lieve Marc,
Ik ben gisteren de hele dag met je bezig geweest. Ik heb verschillende podcasts zitten luisteren met jou als gast. Ik heb je theatershow gisteren bekeken en ik kan niets anders uitbrengen dan dat ik heel veel respect voor je heb en zal blijven houden de rest van mijn leven. Je theatershow was zo echt, puur jij, openhartig, eerlijk. Aan het einde kwam jou leven in een paar prachtige foto's voorbij. Daar viel het besef me binnen dat het echt klaar is voor je hier op aarde.

 

We zouden samen een nieuw avontuur aangaan. Je zat ook in de koffer van Rick Brink, dus ik verheugde me al helemaal om je in het nieuwe avontuur tegen te gaan komen. Maar helaas gaat dat niet meer gebeuren.

We hebben samen dat filmpje van het dela goededoelenfonds opgenomen bij mij thuis, Na de opnames nodigde je me uit naar je theatershow te komen kijken. Nadat je weg was had ik snel de taxi geregeld en ben ik gewoon alleen, met mezelf aar je voorstelling toegegaan. In de voorstelling liet je vallen dat we de dag samen hadden doorgebracht en dat je het mooi vond wat ik deed. Tijdens het schrijven van dit verslag kom ik weer helemaal terug in het moment en voel ik weer hoe bijzonder het was. 😢😢

Ook ben ik genomineerd geweest voor de gouden venus van milo, waarvoor ik uitgenodigd was om heen te komen. Samen met mijn vader ging ik vol van de zenuwen naar toe. Het werd een hele mooie middag en je had er ook mooi bij gesproken, iets wat je heel mooi deed. De gouden venus van milo verdiend het om naar jou vernoemd te worden.

Je was echt een boegbeeld voor de mensen met een beperking. Hoe jij omging met alles in je leven is bewondering waardig. Hoe je ook zegt dat je het verschrikker vind om je kindjes en je top vrouw achter te laten, de pijn die het je doet is begrijpelijk maar raakt me ook ergens heel diep. Want je grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden.

Je bent een stralende ster die de boel van boven echt in de gaten gaat houden, daar ben ik zeer zeker van overtuigd.
Ik wil je uit de grond an mijn hart bedanken voor alles wat je voor mijn hebt betekend en zal blijven betekenen. Er zal over je gepraat blijven worden en je gaat mee in de levens van heel veel mensen.

Voor de laatste keer, lieve marc Rust heel zacht en leef met ons mee als stralende ster boven aan de hemel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Lizette
4 jaar geleden

Mooi verwoord