Lichamelijk even wat minder

Gepubliceerd op 9 januari 2020 om 19:51

Het begin van het jaar is voor mij goed begonnen. Heerlijk oud en nieuw gehad.
Gisteren had ik mijn eerste fysio sessie van het jaar. Het begon heel goed. Ik ging op bed liggen en mijn benen gingen we door bewegen. Dat ging goed. Daarna gingen we de buikspieren doen.  Daarvoor zit ik op de rand van het bed en zijn mijn benen los van de grond. Dan moet ik naar achteren leunen en met mijn buikspieren weer naar voren komen. Zonder ondergrond is dit best zwaar. Maar ik doe er dan met gemak 20, al zat er gisteren wel heel veel spanning in mijn lijf. Dus met af en toe een schrikreactie ging dit me redelijk goed af.

 

Na de buikspieren kreeg ik de rollator voor me en liep ik naar de weegschaal. Ik wilde graag weten hoe het ervoor stond. De uitkomst spoorde me aan om weer even op te letten met eten en regelmatig bewegen. Daarna stapte ik van de weegschaal af en liep ik met mijn rollator naar de woonkamer. Halverwege liep ik niet meer. Kreeg mijn benen niet meer omhoog, zakte regelrecht door mijn benen. Ik kon de kracht niet meer vinden om omhoog te komen. Daarbij heeft Michiel mij moeten helpen. De laatste stappen naar de blauwe stoel moest ik doen met begeleiding van Michiel. Ik ging in de stoel zitten en ik was helemaal leeg. Adem zat heel hoog. Ik moest echt even op adem komen.

Toen Michiel weg was baalde ik even van het feit dat mijn lijf me even in de steek liet. Potverdorie. Altijd heel sterk geweest en ik kon heel ver gaan tot de kaars op was. Nu was het nu al. Dit heeft gewoon simpelweg te maken met het feit dat ik te weinig beweging heb gehad. 3 weken niets doen is geen optie voor mijn lichamelijke gesteldheid. Het is nu de bedoeling dat ik de moed weer ga vinden om de kracht in mijn benen langzaamaan weer op te bouwen. Daarom moet ik 3 keer per week oefeningen doen om mijn spieren weer aan te sterken. Dit zal ik vol moeten houden om weer op mijn oude niveau te komen. Het lijkt erop dat het voor nu nog een lange weg gaat zijn. Maar ik heb het er weer voor over om terug te gaan naar mijn oude niveau. Maar dat kost tijd. Die tijd ga ik nemen Ik hou jullie hiervan op de hoogte.
Liefs Anja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.