Een Boek: Dan sla ik mijn armen om je heen

Gepubliceerd op 10 november 2020 om 12:41

Ik ben in maart erg geschrokken van hetgeen ons allemaal op deze wereld overkwam. Het nare coronavirus viel immers als een onaangename sluier over ons heen en had iedereen meteen in de greep. Mijn werk als clown in de zorg was opeens niet mogelijk. De mensen, groot en klein, die nu echte persoonlijke aandacht van Doeke nodig hadden waren voor mij onbereikbaar. Ik ging ze missen en de gedachte aan hen liet me niet los. Ik schakelde over op ‘Ik wil iets doen’.          

Iedere dag schreef ik een ‘Tip van Doeke’ die op mijn website verscheen en die ik deelde op facebook en LinkedIn. Ik maakte filmpjes die op YouTube verschenen met mooie verhalen over de bijzondere momenten die ik meemaak tijdens het spelen en ik pakte mijn gitaar en zong liedjes voor mensen die eenzaam en alleen in hun huis of op hun kamer zaten. Door de vele nieuwsberichten die ik om me heen hoorde en zag ging ik al heel snel beseffen dat deze pandemie wel eens heel lang kon gaan duren.

 

Een gevoel van ‘Ik wil iets doen’ liet me niet meer los en ik besloot om een boek te schrijven over de bijzondere gebeurtenissen die ik heb meegemaakt tijdens het spelen. Gelukkig maakte ik na het spelen altijd al korte aantekeningen of schreef een verhaal. Zodoende had ik de keuze uit heel veel geluksmomenten. Het was veel en ik stond voor een hele grote klus.

    

Ons oude tuinhuisje kreeg een grote poetsbeurt en veranderde in een echt schrijfhuisje. Er kwam een kacheltje met een grote pot thee en vooral de goede sfeer was heel belangrijk voor mij. Dit boek moest recht vanuit mijn hart komen. Ik wilde het schrijven voor de mensen die zo hard aan het werk waren (en nóg zijn) in de zorg, voor de mensen die een ziek familielid hebben of een ouder, kind of vriend in een verzorgingshuis hebben wonen. Uiteindelijk stuurde ik het manuscript naar uitgeverij Boekscout en na een paar weken ging mijn telefoon over. Boekscout zag potentie in mijn verhalen en ik kreeg een contract aangeboden. Het boek, met foto’s die zijn gemaakt door Ika Gommers, verschijnt 27 november en is te bestellen bij uitgeverij Boekscout en de lokale boekhandel.

 

Nu wil de uitgever aan geïnteresseerden graag een vrijblijvende promotiemail sturen op het moment dat het boek beschikbaar is. Daarvoor zou ik graag je e-mailadres aan Boekscout willen geven, maar dat mag i.v.m. de wetgeving alleen als jij daar toestemming voor geeft. Het mailadres wordt door Boekscout alleen eenmalig gebruikt voor het verzenden van de promotiemail van dit boek.

 

Ik ben best trots op dit boek en natuurlijk vind ik het heel leuk als ook jij deze mail van Boekscout wilt ontvangen

Ga je hiermee akkoord, kopieer dan onderstaande zin:

 

‘Ja, ik geef toestemming voor gebruik van mijn mailadres voor het toezenden van een eenmalige promotiemailing’

 

Mail deze met je naam en mailadres naar contactclowndoeke@gmail.com

 

Ik wil je hiervoor nu alvast heel hartelijk bedanken.                                                                                                                               

 

Vriendelijke groetjes

Annet Bouwmans

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.