In de nieuwsbrief van VA073

Gepubliceerd op 2 maart 2019 om 11:42

Gisteren kreeg ik een mailtje van de VrijwilligersAcademie073 met de nieuwsbrief van de academie. In de nieuwsbrief staat ook wie ik ben en wat ik doe met mijn website. Ik ben daar heel trots op. Het word opgepikt door verschillende mensen. Daar ben ik trots op

DE WEEK VAN VRIJWILLIGERSACADEMIE073

Van maandag 8 april tot en met donderdag 11 april vindt de 7e editie van de Week van VrijwilligersAcademie073 plaats!  De vierdaagse scholingsweek met 45 verrassende workshops en ontmoetingsmomenten in de middag én in de avond, met als afsluiter op donderdagavond een hapje en een drankje en een Masterclass van Leon van der Zanden!
 
Voor wie? 
Voor iedereen die zich op vrijwillige basis inzet voor een ander! Vrijwilligers en actieve bewoners van alle sectoren uit gemeente ‘s-Hertogenbosch en Vught of werkzaam in gemeente ’s-Hertogenbosch of Vught én studenten aan Avans Hogeschool kunnen aan VrijwilligersAcademie073 deelnemen. 
 
Inschrijven 
Op www.vrijwilligersacademie073.nl is het volledige programma te zien. Inschrijven verloopt digitaal en kan vanaf maandag 11 maart 20.00 uur tot en met zondag 31 maart 24.00 uur. Deelname bedraagt slecht €4 per workshop en als je actief bent bij een organisatie die deelname voor al haar vrijwilligers heeft afgekocht, dan is deelname zelfs gratis. (Tip: Maak nu alvast een gratis account aan, dan hoef je 11 maart alleen nog maar in te loggen om in te kunnen schrijven!)

Tot ziens in de Week!

 

Beste mensen,

Ik ben Anja van Wijk, 29 jaar jong en woon in Den Bosch. Ik heb een lichamelijke beperking maar dat weerhoud me niet van actief mee te werken in de samenleving. Ik heb zelf ook zorg nodig en ben in mijn zorg soms nogal ongedurig. Het wachten is op privé gebied wel een dingetje, maar in mijn werk heb ik engelengeduld.

Ik werk als vrijwilliger in een verpleeghuis voor mensen met dementie. gemiddeld 24 uur per week. Ik ben daar ondersteuning op de woning. Ik help met eten, drinken, breng de mensen naar de activiteit. Ik help ook bij de activiteiten die worden georganiseerd, daarover kun je meer lezen op de website.

Het initiatief voor de website is ontstaan uit het feit dat ik zelf op zoek was naar iets om ervaringen te delen met andere vrijwilligers. Ik kwam erachter dat dit nog niet bestond. Toen dacht ik: Waarom ga ik dat platform dan zelf niet maken. Het idee bleef door mijn hoofd spoken en er kwamen steeds meer ideeën in me op waar ik iets mee moest doen. Ik startte eerst de fb pagina op onder de naam vrijwilligers in de zorg. Daar kwam wel iets op af, maar niet voldoende. Toen kwam het idee om de website te maken. Maar ja, nooit gedaan, hoe doe je dat dan. Maar hier is het resultaat en ik ben er dan ook mega trots op dat het mezelf, zonder hulp is gelukt ervan te maken wat het nu is.

Op de website komen verhalen van vrijwilligers die in de zorg zitten, maar ook van mensen die in de zorg werken. Ook is het de bedoeling dat bedrijven die vrijwilligers nodig hebben een profiel kunnen maken. Ook ben ik op zoek naar mensen die vrijwilligerswerk in de zorg zoeken, ook daarvoor plaatsen we een profiel en zo hopen we mensen en bedrijven te verbinden en een fijne samenwerking te realiseren.
De verhalen van een zuster komen ook op de site, zodat je ook ziet wat het werk voor de professional betekend.

Ik ben benieuwd wat het gaat doen, maar ik denk dat het wel goed komt.

Met vriendelijke enthousiaste groet,
Anja van Wijk
initiatiefnemer Vrijwilligers in de zorg.

Ik vind het een eer dat het op deze manier meer aandacht krijgt en dat er, hoop ik, ook meer verhalen over de vrijwilligersacademie worden gedeeld op de site .  Ik ben benieuwd of het verhalen van vrijwilligers of van de organisatie op gaat leveren. Dat is wel het doel van dat ik hier nu vernoemd word.

Ik hoop dat ik mailtjes ga ontvangen van mensen die hun verhaal willen doen. Laat de verhalen maar komen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.