Nicole stipdonk

Hallo lieve mensen.

Voorstellen

Mijn naam is Nicole stipdonk. Ik ben 52 jaar en ik woon in het centrum van Den Bosch. Ik heb toen mijn kinderen klein waren in de gezinszorg gewerkt. Ik vond het werk erg leuk en kon echt iets betekenen voor de mensen.
Ik kook alleen in een keuken en maak het eten klaar voor ongeveer 14 mensen.

De doelgroep

De doelgroep waarmee ik werk zijn mensen met zowel lichamelijk als zintuiglijke en lichte psychische beperkingen. Ik had geen idee met wat voor mensen ik ging werken. Ik ben in het diepe gesprongen
Zoals ik de doelgroep nu zie merk ik dat de mensen gevoel hebben en wel degelijk niet gek zijn. Je kunt gewoon een gesprek hebben.
Het werk

Ik werk hier nu 8 ½ jaar en ik heb het heel erg naar mijn zin.
Het werk geeft me voldoening. Ik wil van mezelf uit niet klagen want ik wordt geconfronteerd met mensen die niet kunnen lopen en dan voel ik mij een rijk mens dat ik goed kan bewegen. Ik ga na afloop altijd met een voldaan gevoel naar huis.

Zo ben ik eraan gekomen

Achter mijn woning was een locatie van Stichting SWZ en daar liep ik toevallig binnen. Ik vroeg of dat ze vrijwilligers nodig hadden waarop hun antwoord was, niet op deze locatie maar wel op een andere locatie. Ik kreeg een telefoonnummer en heb gelijk gebeld. Het antwoord was dat de locatie mensen zocht. Ik heb meteen een afspraak gemaakt. Dezelfde week had ik een afspraak met Karel Piels en Fieke Schepens. Het verliep allemaal soepel en ik kon een week later aan het werk.

Dit geeft het werk me
Ik heb genoeg uitdaging in het werk. Ik kijk op het dagmenu en zie wat ik mag gaan maken. Als ik dan merk dat de cliënten blij worden van wat ik mag gaan koken, dan heb ik al bijna gekookt. Hahahaha

Ik maak weleens bijzondere momenten mee. Ik hoor regelmatig dat ze blij met me zijn.
Als ik een goed gesprek heb gehad met een cliënt geeft me dat een goed gevoel. Ik vind het prettig dat de cliënten ook aan mij denken en vragen wat er in me omgaat.

Aanbevelen of niet

Als ik praat over mijn werk tegen mensen die er naar vragen ben ik enthousiast. Ik beveel het werk dan ook aan. Dus kijk eens in de buurt waar je woont of dat je iets kunt betekenen voor de instellingen in de buurt.

Ik heb geen contact met mijn vrijwillige collega’s

Ik wil nog wel iets delen. Ik ben nieuwsgierig naar wat je van dit stukje vind. Wil je dat laten weten in een reactie hieronder.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Angélique van Bilsen
10 maanden geleden

Och mupke toch, dit ben jij echt!......😞 wat kan er toch veel in je leven gebeuren, waardoor iemand verandert...😞