ik stel me even voor

Gepubliceerd op 25 november 2018 om 11:16

Even voorstellen

Ik ben Wendeline en 17 jaar geleden mijn hart aan de ouderenzorg. In datzelfde jaar verloor ik mijn hart ook aan mijn man. Samen kregen we twee hele stoere jongens waar we onze handen aan vol hebben. Maar waar wij samen ook heel veel plezier aan beleven. Ik houd van schrijven, lezen, lekker eten en uren lang praten bij een goed glas wijn. Naast mijn gezin heb ik mijn werk. Ik werk als leerling Verpleegkundige op een afdeling waar ouderen passend kunnen wonen. In mijn werk heb ik vooral ervaring opgedaan met ouderen die dementie hebben. Op dit moment werk ik op een afdeling waar mensen wonen met een somatische zorgvraag.

De laatste jaren is er een trend te bespeuren in de zorgwereld. Iedereen, en ik ook wel eens, klaagt over personeelstekorten en bezuinigingen. Het zijn allemaal feiten die waar zijn. Maar er is ook een andere kant. Een kant waarover je niet hoort. En juist over die kant wil ik graag schrijven. Ik schrijf over de momenten dat we lachen en huilen met elkaar. Ik vertel je over de onverwachte mooie momenten die we met onze bewoners mee maken. Ik laat je graag zien dat het werken in de ouderenzorg een verrijking is voor je eigen leven én dat je het leven van je bewoners mag verrijken door jouw aanwezigheid. We leren elke dag, we wegen elke dag dillema’s tegen elkaar af, we hunkeren ernaar om onze bewoners tot in de details te leren kennen, we troosten, we geven knuffels, we luisteren en we proberen altijd de mens achter de ouderdomskwalen en ziekten te blijven zien. Want hoe bijzonder is het dat je, in de levensfase waarin mensen het kwetsbaarst zijn, zo dichtbij iemand mag komen? Hoe bijzonder is het dat je iemand mag begeleiden tot aan zijn laatste dag? Hoe geweldig is het wanneer je ontdekt dat samen een kopje koffie drinken zo’n geweldige impact kan hebben op de beleving van de dag....

In mijn werk en door mijn columns wil ik vooral mijn liefde en passie voor mensen laten zien, door wie ik ben en hoe ik in het leven sta.

Ik hoop je te inspireren!

Zuster Wendeline

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.